Tavaszi szóböjt

 2012.02.22. 19:44

 

       A fény újjáéledése a tavasz szakrális üzenete. Éled a természet, új ideák születnek. Új szerelmek, új alkotások. Ilyentájt természetes a régi folyamatok melléktermékeinek eltávolítása. A méregtelenítés spirituális üzenete, hogy vége a hosszú télnek, nincs szükség a túlhalmozott tartalékokra. Bátran ki lehet dobni mindent, amit nem sikerült felhasználni, hiszen jönnek az új lehetőségek. Általában a fizikai test méregtelenítését választjuk a megtisztulásra. Végül is, lekerül a télikabát, jobb megszabadulni a plusz kilóktól.
      A jézusi tanításokban azonban félelmetesen izgalmas utalás található a tisztító böjtre. Nem véletlenül használtam ezt a szót. Igaz, végül a test gyógyulását ígéri az írás, de az addigi megpróbáltatások felérnek egy komplett pokoljárással. Nem csak az éhezés fájdalma, de a test reakciója is a „nem ér ennyit” kategóriába sorolja a felidézett víziókat. 
      Két irányba mehet, aki a gyógyítás kulcsait keresi. Az egyik, hogy rossz viccnek nyilvánítja, a másik hogy vakon végig csinálja. Mindkettő a hitetlenség mazochizmusának magasiskolája. 
Jézus tanításait szó szerint venni olyan szellemi veszteség, mint kihagyni a tudományból a fizikai képleteket.
      Ekkor kezdtem látni a fényt az alagút végén. A titok az információban, mint szellemi táplálékban rejlik. Megtisztulni a felesleges ítéletek mérgétől, az elhanyagolt kapcsolataink emlékeinek tárolásától, a felesleges kishitűségtől, az énkép eltorzult vízióitól, így talán már nem reménytelen. Ha feltételezzük, hogy a tiszta beszéd a bölcsesség forrása, ha elvégezzük az ítélkezés mentesség tisztító kúráját, pszichénk automatikusan beszünteti az önjutalmazás és tartalékolás igényét. A felesleges nassolást, a félelemből eredő evést, a társasági lakomákat. Nyerünk időt a gyors éttermek elkerülésére, és visszatér a természetes esztétikai érzékünk a piacon is. Felismerjük szüleink kompenzáló étrendjét, a jutalom csokikkal való megvesztegetés kényszerét. Újra vonzónak érezzük majd a színes zöldségeket, vitaminnal telt italokat.
      Húsvét alkalmával újjáéledt nyitottságunkkal és szeretetünkkel ajánlhatjuk fel a feltámadásba vetett reményt és pünkösdkor új intuíciókra készen várhatjuk a szent lélek beáramlását.
TAVASZI SZÓBÖJT receptje:
- Végy egy tiszta mondatot az optimális énedről. ( pl gondoskodó anya vagyok, v jó eredménnyel zártam a vizsgaidőszakot)
- Ellenőrizd, hogy ne a saját véleményed legyen, hanem társadalmilag bizonyítható ( van gyerekem, akit nevelek, tényleg egyetemre járok)
- Találj hozzá egy archaikus szimbólumot ( pl.: az anyaság az emberiség szaporodásáért tett felajánlás „ Szaporodjatok és sokasodjatok”vagy A szellemi kiteljesedés csak annak számára lehetséges, akinek a sors életútján erre elrendelés van „ Boldogok az ég madarai”
- Hagyd abba a poláris gondolkodást, ne ítéld meg, jó e vagy rossz, csak tedd a dolgod.
- Ne okolj másokat, ha nem sikerül, csak engedd el.
- Ne örülj, ha sikerül, csak engedd el. 
- Ne minősíts másokat, de ajánld fel önmagad őszinte értékeit 
- Válj mások eszközévé, majd szólnak, ha célba értél.
- Ne ítélj meg másokat sem ( ne projektálj, véleményezz, dicsérj) 
       Ha mindezt megvalósítod, olyan idegreakciók borítják majd el a tested, hogy azt is megbánod, hogy megszülettél. De hamar ráérzel, hogy stressz és félelem csak egy féle van, a hitnek, a szeretetnek arcai azonban számtalanok. 
      Ezt kapod majd, az új ideák világát. Kreativitást, bölcsességet, toleranciát. 
Tehát: add a beszédhangod azoknak, akiknek nagyobb szüksége van rá, mint saját ítéleteidnek. 
Lépj ki a tavaszi fénybe, és ismerkedj meg azzal az arcoddal, amellyel Isten a világba küldött ébredésed, születésed napján.

Ha csak egyetlen napra is...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr254174824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása