Spirituális szótár A-Z ig

 2011.12.13. 00:55

 

         A szótár célja, hogy értelmezhető definíciókat adjon egy olyan leendő tudományágnak, mely kapcsolódási pontokat keres a filozófiával, szociológiával, és a többi, jelenleg önmagában rendszert alkotó tudományággal. Az eredmények kategorizálása a szintézis keresésének eszköze. Olyan átjárhatóság létrehozása, mely alkalmas végszavakat keres az objektív gondolatminták, empirikus kísérleti eredmények publikálásához, egyeztethetőségéhez.

         Az alternatív tudományok művelői lassan felkészülhetnek a megismerhetőség, megismertethetőség alapjaira, és egyre nyíltabban vállalják a paraméterek átadását, az értés és átvilágíthatóság kritériumait.

         A szótár egy út kezdete, melyen a jövőben a szakrális tanok újra felérhetnek a tudományos minősítés ősi méltóságához.

         A szótár napról napra bővülni fog, fogadjátok nyitott szeretettel. Izgalmas kihívásokat, eredményes kutatást kívánok minden érdeklődőnek!

Apokalipszis:

         A lineáris, vagy ok okozati idő teljes megélésének utolsó szakasza. Az ember halandósághoz való alkalmazkodtatásának feltétlen eszköze. Az archaikus, kollektív és egyéni bűntudat rendszerén alapuló virtuális világrend, melyben az alapvetően zárt személyiségideál az öt érzékszerv bejövő jeleivel kénytelen érzékeléseket tenni, és azokat a tudat asszociációs alapjainak elrendezett rendszerében értékelni. A közvetlen szakrális és spirituális kapcsolat csak előre meghatározott módon lehetséges, limitált mennyiségű szabadon felhasználható információ osztott rendszerében. Az Isteni szimbolika csak a forrás emlékezetből rekonstruálható.

Bioenergetika:

        A teljes energia rendszer alsó harmada. A létfenntartás, mint személyes és Isteni cél elsődleges privilégiumának színtere. Embertől független befoglaló közege tartalmazza az idő dinamikáját, az emlékezet evolúciójának tárolt kollektív adatbázisát. Vonzása az születéstől a befejezettségig (halál) szakaszokat állít fel (életút, életkori sajátosságok) az észlelhetőségnek megfelelő bontásban. Az ember észlelési fókusza, azaz érzékszervi összeköttetései erre a rendszerre épülnek. Személyes életteret ad a halandó létformának. (szabad akarat) A zárt ego alrendszereit projekciós összeköttetéssel ( pillangó effektus) veszi körbe. Védi oltalmazza, életben tartja a biológiai egyedet, és alkalmassá teszi bolygókörnyezetéhez való alkalmazkodásra.

Csoda:

        Szakrális tér megjelenése az anyagban. Olyan energia állandó, mely megjelenésével korrigálja a sors és a szabad akarat döntései közötti deficitet. Kiterjedésétől függően látható, vagy belső energia szinten emocionálisan érzékelhető, esetleg az anyagban jelekkel írja le önnön legalitását. A személyes idegrendszeri hatása nem léphet túl az életvédelmi funkciókon. Ennek érdekében használhatja a virtuális, a projekciós, és az anyag manifesztálódásának tereit.

Dialógus:

         Olyan belső párbeszéd, mely lehetővé teszi az egyedi tudatosság ősi emlékezetének bővítését. Átlagos tudattal pszichén belül emlékezetből elmentett hangminták lelkiismereti rendszere. Spirituális vagy művészi megszólítással intuitív belső párbeszéd, melynek célja a kreatív ideákkal való együttműködés, alkotás. Avatott tudattal folyamatos tanítás. Olyan meglepő lehetőségek létezését vetíti előre, melyek megdöntik az aktuális tabukat, és új, előjel nélküli lehetőségeket teremtenek. Negatív tartalmú belső dialógus a virtuális világ ürügyeinek, a nem cselekvés passzivitásának eszköze. Célja, hogy megnehezítse, ellehetetlenítse a másoknak való valós ártást.

Empátia:

        A másik ember létezésének bizonyítéka a zárt ego számára. Olyan kommunikációs alap, melyben az ítéletek és önigazolások helyett nyitott kérdéseket tehetünk fel, melyek önmagukon belül nem hordoznak választ.

A folytatásban: Fény, Gondolat mágia, Hit, Intuíció, Ima...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr543459276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása